Avaleht Vägivallast Tugikeskused Tugitelefon 1492 ENVL Tegevus Uudised

Kui Sul on võimalik, palun toeta naiste tugikeskusi üle Eesti. Saad seda teha läbi Eesti Naiste Varjupaikade Liidu, tehes annetuse või sõlmides internetipangas või pangakontoris annetuseks püsikorralduslepingu. Palun märgi makse selgitusse, kas tohime Sinu nime tänutäheks siin lehel avaldada või soovid jääda anonüümseks abistajaks

EESTI NAISTE VARJUPAIKADE LIIT
Swedbank EE722200221047713249

Kodulehe uuendamist toetas Norra toetusprogramm

 

Uudised

25.11.2022 ENÜ Valge Lindi auhinna saab psühhoterapeut Mirjam Püvi

ENÜ Valge Lindi auhinna saab psühhoterapeut Mirjam Püvi,

kes on alates 2014. aastast nõustanud vägivalda kogenud naisi paljudes naiste tugikeskustes üle Eesti, aidates neil taastada eneseusku ja saada tagasi kontrolli oma elu  üle. Ta on olnud usaldusväärseks tiimiliikmeks maakondade naiste tugikeskuste jaoks ja inspireerivaks koolitajaks paljudele spetsialistidele.

„On väga oluline, et vägivalda kogenud naistele ja lastele oleks ühtlaselt kõrge kvaliteediga abi kättesaadav igas Eestimaa nurgas, mitte ainult pealinnas ja teistes suuremates keskustes. See on olnud Eesti Naisteühenduste Ümarlaua jaoks ülioluliseks teemaks juba pikki aastaid. Oleme uhked, et Eestis on välja arendatud unikaalne naiste tugikeskuse teenus, kus abistavasse tiimi kuuluvad igas maakonnas lisaks kohaliku tugikeskuse töötajale ka psühholoog või psühhoterapeut ja jurist. Mirjam Püvi on andnud naiste tugikeskuse teenuse arendamisse väga väärtusliku panuse, ta on aastate jooksul osutanud abi naistele ja lastele kokku kaheksas maakonnas ja aidanud nii leevendada kohalike spetsialistide põuda,” ütles ENÜ eesistuja Harda Roosna.

Järjekorras juba 19. Valge Lindi auhind antakse täna üle Eesti Naisteühenduste Ümarlaua ja Eesti Naiste Varjupaikade Liidu ühiselt korraldatud konverentsil „Pere- kas oht või turvaline sadam”, mis toimub Tallinnas Komandandi Majas.

Eesti Naisteühenduste Ümarlaud annab alates 2004. aastast Valge Lindi auhinna välja igal aastal 25. novembril, kui ülemaailmselt tähistatakse naistevastase vägivalla vastast päeva.

Auhind antakse välja üksikisikule või organisatsioonile, mis möödunud aasta/aastate jooksul on kõige rohkem ära teinud Eestis naistevastase vägivalla tõkestamiseks või probleemist teavitamiseks.

Valge Lindi auhinna on eelnevatel aastatel pälvinud:

2004    Joosep Kaasik Lääne Politseiprefektuuri korrakaitse osakkonna politseidirektor

2005    Põhja-Tallinna Valitsus

2006    Tartu Naiste Varjupaik

2007    Ene Augasmägi Tapa Vallavalitsuse sotsiaalnõunik

2008    Jõhvi Vallavolikogu

2009    Kadri Ibrus, Eesti Päevalehe ajakirjanik

2010    ETV saate Jõulutunnel tegijad

2011    Eesti Vabariigi Justiitsministeerium

2012    Raul Heido, Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör

2013    Kati Arumäe, Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitseosakonna juhtivkorrakaitseametnik ja Kerli Palu, Keskkriminaalpolitsei juhtivkriminaalametnik

2014    Helen Sööl, Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna peaspetsialist

2015    Kait Sinisalu, Eesti Naiste Varjupaikade Liidu psühhoterapeut

2016    Eesti Naiste Varjupaikade Liit

2017    Leili Mutso, Läänemaa Naiste Tugikeskuse juhataja

2018    Urmas Reinsalu, justiitsminister

2019    Kadri Soo, Tartu Ülikooli õppejõud

2020    Kätlin Konstabel, psühholoog ja perenõustaja

2021    Ene Ahas, vandeadvokaat

Tagasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...