Avaleht Vägivallast Tugikeskused Tugitelefon 1492 ENVL Tegevus Uudised
Meie nõustajad
Meie tegevus 2018
Naistepäev 2018
Meie tegevus 2017
Meie tegevus 2016
Meie tegevus 2015
Meie toetajad

Kui Sul on võimalik, palun toeta naiste tugikeskusi üle Eesti. Saad seda teha läbi Eesti Naiste Varjupaikade Liidu, tehes annetuse või sõlmides internetipangas või pangakontoris annetuseks püsikorralduslepingu. Palun märgi makse selgitusse, kas tohime Sinu nime tänutäheks siin lehel avaldada või soovid jääda anonüümseks abistajaks

EESTI NAISTE VARJUPAIKADE LIIT
Swedbank EE722200221047713249

Kodulehe uuendamist toetas Norra toetusprogramm

 

Meie tegevus 2015

2015. aastal toimisid Tallinnas edukalt kaks vägivalla ohvritest naistele ja nende lastele erinevat abi pakkuvat organisatsiooni- Tallinna Naiste Kriisikodu ja MTÜ Enne ja Pärast Sündi ehk Nõmme ema ja lapse varjupaik.  

Mõlemad organisatsioonid tegutsesid linna lääneosas. Seetõttu tekkis mõte asutada uus organisatsioon, mis tegeleks ohvrite abistamisega eelkõige suurima elanike arvuga linnaosas Lasnamäel ja pakuks täiemahulist naiste tugikeskuse teenust ka vene keelt kõnelevatele naistele.

 

2015. aastal korraldas ENVL järjekordse baaskoolituse naiste tugikeskuste uute töötajate ja vabatahtlike koolituse. 48-tunnise koolituse läbisid uue tugikeskuse tiimist Agata, Jane, Mirjam, Vaike, Reet, varasemast oli koolituse läbinud Mai.

Suvel esitati taotlus Hasartmängumaksu Nõukogule tugikeskuse käivitamiseks toetuse saamiseks, mis kahjuks polnud edukas. Siiski alustati vabatahtliku tööna vägivalla ohvritele esmase ja juhtumipõhise nõustamise pakkumist juba 2015. aasta suvest.

Aasta lõpus ei õnnestunud uuel tugikeskusel kahjuks osaleda Sotsiaalministeeriumi korraldatud konkursil, kuna osalevatelt organisatsioonidelt nõuti eelnevat töökogemust. Seetõttu otsustati ühendada jõud ENVL-iga ja käivitada täiemahuline teenus Eesti Naiste Varjupaikade Liidu egiidi all.