Avaleht Vägivallast Tugikeskused Tugitelefon 1492 ENVL Tegevus Uudised

Kui Sul on võimalik, palun toeta naiste tugikeskusi üle Eesti. Saad seda teha läbi Eesti Naiste Varjupaikade Liidu, tehes annetuse või sõlmides internetipangas või pangakontoris annetuseks püsikorralduslepingu. Palun märgi makse selgitusse, kas tohime Sinu nime tänutäheks siin lehel avaldada või soovid jääda anonüümseks abistajaks

EESTI NAISTE VARJUPAIKADE LIIT
Swedbank EE722200221047713249

Kodulehe uuendamist toetas Norra toetusprogramm

 

Uudised

05.05.2019 Vastus Delfile täismahus

 

 

Saatsime Delfi küsimusele, kas meie 2. mai kiri on seotud EKRE fraktsioonilt saadud nn katuserahaga, järgmise vastuse:

"Arusaam, nagu oleks meie tugikeskuste kiri peatoimetajatele ja erakondade juhtidele kuidagi seotud EKRE fraktsioonitoetuse saamisega, on absurdne. Mitmeid meie tugikeskusi on toetanud ka teised fraktsioonid. Meie töö ohvrite abistamisel on apoliitiline.

Fraktsioonitoetus on määratud vägivalda kogenud naiste ja laste abistamiseks, seda pole ENVL kunagi käsitlenud toetusena oma organisatsioonile. Ainult tänu sellele toetusele saame me veel kahe aasta jooksul jätkata tasuta vägivalda kogenud naiste ööpäevaringse anonüümse tugitelefoni 1492 tööd, millele meie tugikeskuste töötajad vastavad vabatahtlikena. Samuti saame pakkuda tugikeskustes üle Eesti psühholoogilist nõustamist mitte ainult naistele vaid ka nende lastele. Lisaks võimaldab see toetus pakkuda teiste maakondadega võrdväärsel tasemel teenuseid Hiiumaal. Täpsemalt saab toetuse kasutamise kohta lugeda meie kodulehelt.

Et meile koos TÜ Kliinikumi Lastefondi ja Vähiravifondiga Kingitud Elu on määratud EKRE fraktsioonitoetus, saime teada meediast. Meie ise seda toetust küsinud ei ole.

Igasugused spekulatsioonid tugikeskustele riigi raha jagamise ümber lõpeksid, kui riik võtaks lõpuks kuulda meie ammust ettepanekut muuta naiste tugikeskuse teenus riikliku ohvriabi teenuse lahutamatuks osaks ja lõpetaks selle sisseostmise hangetega. "

 

 

Tagasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...